Elbukta a DEAC a keleti rangadót

Széles Diána alpolgármester végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást
Széles Diána alpolgármester végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást - © Fotó: deac.hu / DI
Debrecen – Hiába működött jól a DEAC védelme, a nyíregyháziak ki tudták használni a hibákat.

Napsütéses idő várta a csapatokat a Böszörményi úti campus sportpályáján. Körülbelül háromszáz néző volt kíváncsi a DEAC Gladiators – Nyíregyháza Tigers keleti rangadóra múlt hétvégén. A találkozó egy különleges momentummal kezdődött, ugyanis Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást – számolt be róla a cívisvárosi klub honlapja.

A találkozón a második hazai akciósorozat jól alakult, és a DEAC közel került a pontszerzéshez. Mihalik György azonban lelopta a levegőből Molnár Gábor átadását a végzónában. Sokáig úgy tűnt, hogy marad a pont nélküli első félidő, amikor a végén robbantott a Nyíregyháza, Erdélyi Áron 20 yardos elkapásával és Sviatkó Gábor sikeres extrájával megszerezték a vezetést a vendégek (0–7). A folytatásban tovább nőtt a nyíregyháziak előnye, ám az utolsó negyedre fordulva még volt esélyük a gladiátoroknak fordítani. Viszont ez hamar elillant, amikor Nagy Balázs elkapásával megszerezte harmadik TD-jét is a szabolcsi alakulat, és 20–0-ra meg is nyerte a találkozót.

„Az első félidő jól alakult, teljesen más játékot vártunk a Tigerstől, sokkal keményebbet és határozottabbat, de mi ehhez nagyon jól tudtunk alkalmazkodni, és a fiúk nagyon jól felvették a ritmust. A védelmünk megint erőn felül teljesített. A támadósorunk is nagyon jól váltogatta a játékokat az első félidőben, és még tudtunk is előre haladni” – értékelt Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője.

A DEAC Gladiators legközelebb április 14-án lép pályára, akkor a Budapest Wolves 2-t látja vendégül a Böszörményi úti campus sportpályáján.

HBN


Debrecen - A Debreceni Egyetem amerikaifoci-csapata 20–19-re kikapott a Budapest Titans vendégeként múlt szombaton. A szezon­nyitó találkozón az együttes a végsőkig küzdött, két touchdownos előnyt is szerezett, de húsz másodperccel a vége előtt fordítani tudtak a titánok. Hanász Róbert vezetőedz...Sporthírek