Elbúcsúztatták Tony Curtis-t

Tony Curtis temetése
Tony Curtis temetése
Eltemették Tony Curtis magyar származású amerikai színészt Las Vegasban hétfőn. A “Van aki forrón szereti” sztárja a múlt héten halt meg szívleállás miatt.

A gyászszertartáson 400 családtag és pályatárs vett részt, köztük lánya, Jamie Lee Curtis, valamint Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó. “Igazi mozisztár volt, a szó minden értelmében, és ő minden percét imádta” – emlékezett Tony Curtis özvegye, Jill. A szertartáson beszédet mondott Jamie Lee is: “Nem számít mi a kérdés, a válasz a szeretet” – mondta az 51 éves színésznő. Curtis múlt szerdán Las Vegas-i otthonában halt meg szívroham következtében.

Tony Curtis 1925. június 3-án született

Tony Curtis 1925. június 3-án született Bernard Schwartz néven New York-ban, magyar bevándorlók gyerekeként. Karrierjét az ötvenes évek fordulóján kezdte: első komoly sikerét a “Siker édes illata”(1957) című filmben nyújtott alakításával érte el, majd az egy évvel később készített “A megbilincseltek” (1958) című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelölték. Az igazi világhírt a “Van, aki forrón szereti” című Billy Wilder vígjáték hozta el számára. Hat évtizedes karrierje alatt több mint 120 filmben szerepelt.

– Független HÍrügynökség –