Elbúcsúztatták a nyarat a mikepércsi főtéren

Elbúcsúztatták a nyarat a mikepércsi főtéren
Elbúcsúztatták a nyarat a mikepércsi főtéren - © Fotó: Kovács Péter
Mikepércs – Szombaton este búcsúzott a Mikepércsi Nyár 2015 kellemes, könnyed, kiülős és beszélgetős rendezvénysorozat.

Tizedik alkalommal rendezte meg a Debrecenhez mindössze néhány kilométerre lévő település a saját nyári eseménysorát, amely július 4-én kezdődött és a mögöttünk hagyott hétvégén zárult a Nyárbúcsúztató című programkavalkáddal.

Látványos produkciók

Délelőtt ezúttal is, mint ahogy a programsorozat korábbi alkalmain is, a gyermekekről szólt. Ezúttal a Libavonat zenekar koncertjén szórakoztak a legkisebbek. A délutáni események délután négy órakor kezdődtek. Rajtolt a III. Mikepércsi Pedáltaposó Kupa kerékpárverseny, miközben már javában tartott az irodalmi főzőverseny. Ezt 5. alkalommal hirdette meg az önkormányzat, és a lényege, hogy valamilyen irodalmi vonatkozású ételt kellett készíteni a nevezett közösségeknek. Mindkét versenynek megvolt az eredményhirdetése is. A kerékpárosversenyben több korosztályban is hirdettek eredményt. A főzőversenyt a Két szeleburdi csapat nyerte a Csokonai-levessel.

Az este ezúttal is a zenéé volt. Előbb a Bocskai-lövészdandár helyőrségi zenekara lépett színpadra, majd a Székelyhídról érkezett Control Dance Klub táncosai szórakoztatták vérpezsdítő ritmusokkal a nagyszámú közönséget.

A kisszínpadon Erdős Fruzsina és zenekara mutatott be akusztikus feldolgozásokat, míg az est fénypontja a Balkan Fanatik koncertje volt. Mindeközben az eseménynek otthont adó főtéren folyamatosan sokan voltak. Találkoztunk olyanokkal is, akik Debrecenből, Derecskéről vagy éppen Hajdúszovátról érkeztek. Elmondták, hogy kedvükre van a családias hangulat, no meg a színvonalas programok.

HBN–KZS
hirdetés