Elázott pályán, esős időben is tolták a strandröplabdások

Akt.:
Elázott pályán, esős időben is tolták a strandröplabdások
© Fotó: hajduvolley.fw.hu
Hajdúböszörmény – Augusztus 22-én és 23-án a Hajdúböszörményi Strandfürdőben került sor a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság hatodik fordulójára. Pénteken egész éjszaka majd szombaton reggel is folyamatosan esett az eső. A pályákon állt a víz, a strandfürdő munkatársainak minden igyekezete ellenére is csak egy pályát sikerült használható állapotba hozni.


Mindössze két női páros vállalta a játékot, ők viszont a szurkolók hangos biztatása közepette egy nagyon magas színvonalú és izgalmas mérkőzést játszottak. A találkozó végén a Fehér Zsófia, Szabó Kármen kettős vehette át az aranyérmeket, így az ezüst került Bancsi Judit és Hock Renáta nyakába.

A férfiaknál a rossz idő ellenére 13 páros nevezett. A strandröplabdázás minden szépségét bemutatták a játékosok. A kemény ütésektől kezdve, a ravasz pörgetéseken át a rutinos megoldásokig minden előfordult, ráadásul az Eötvös Kupa után még itt maradt portugál játékosok és az egymást zríkáló magyar mókamesterek jóvoltából egész nap jó hangulatban zajlottak a mérkőzések.

A nap végén már napsütésben állhattak a dobogóra a játékosok. A legfelső fokra a sokszoros magyar válogatott feladó, az elmúlt bajnokságban bronzérmet szerzett Vegyész RC Kazincbarcika csapatkapitánya, Toronyai Miklós és csapattársa Dudás Tamás. A középső magasságúra Oroszi Tamás és Müller Vilmos. A legalacsonyabbra – ami ezen a versenyen a mezőny minőségét nézve nagy siker – Bacsó István és Busák István. A legjobb portugál párosnak járó különdíjakat Carlos Santos és Diogo Augostinho vehették át.

Vasárnap már kiválóan előkészített három pályán játszhattak a játékosok, ragyogó napsütésben. Már a csoportküzdelmek során is előfordult több legkisebb különbségű eredmény, majd a keresztjátékok során még fokozódtak az izgalmak. Az egyik ágon két mérkőzéslabdát hárítva jutott a döntőbe a Kiss Brigitta, Müller Vilmos páros, akik végül meg is nyerték a fordulót a Szabó Kármen, Oroszi Tamás kettőssel szemben. A bronzérmet a későbbi győztessel hatalmas mérkőzést játszó Bancsi Judit, Pető Levente duó szerezte meg.

A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó előtti fordulóját 2015. szeptember 5-én és 6-án a Balmazújvárosi Strandfürdőben rendezik.

– Szombathy András –
hirdetés