Magyarország

2008.01.03. 15:02

Halálos baleset M1-esen - két halott

<p>Egy transzporterbe rohant nagy sebességgel egy terepjáró az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán csütörtök reggel. A transzporter két utasa meghalt.</p>

14:30: Kiszálltak az összetört autóból az áldozatok

Már kiszállt az összetörött autóból az a két ember, akik furgonjukkal szalagkorlátnak ütköztek az M1-es autópályán Győrnél, csütörtökön reggel. Ekkor egy Budapest felől érkező terepjáró nagy sebességgel elütötte őket. A balesetben ketten vesztették életüket, három embert pedig könnyű sérülésekkel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak.

Több száz méteres szakaszon helyszíneltek a baleset után a rendőrök az M1-es autópályán, ahol öt autó törött össze. Egy furgon a betonkorlátnak ütközött és az úttesten keresztben állt meg. Utasai éppen kiszálltak az összetört járműből, amikor az érkező terepjáró nagy sebességgel belerohant az autóba, így elsodorta a két embert. A furgon egyik utasa a szalagkorlátok közé esett és meghalt. A másik utas, egy huszonéves férfi átrepült a szemközti sávba, ahol több autó is áthajtott rajta. Emiatt a Budapest felé vezető oldalon is még három autó ütközött össze- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Perjámosi István autópálya alosztály vezető. Úgy tudják, a két áldozat nyíregyházi lakos volt. A forgalom már zavartalanul halad az M1-es autópályán.

 

Két Nyíregyházi halt meg az M1-esen

Kocsis Tünde r. alezredes a Győr- Sopron megyei RFK sajtóreferense elmondta, hogy információjuk szerint egy 62 éves és egy 34 éves nyíregyházi férfi annak a karambolnak az áldozata, ami csütörtökön történt az M1-es autópályán.

A Budapest felől érkező Ford Transit a 115-ös km szelvényben megcsúszott, és a korlátnak csapódott. Az ütközésben megrongálódott járműből a két férfi kiszállt, feltehetően az elakadást jelző háromszöget akarták kihelyezni, amikor egy velük azonos irányba haladó Toyota terepjáró elütötte őket. Az (62) egyik személyt a két oldalt elválasztó szalagkorlátok közé lökte, a (34) másikat pedig a szemben haladó oldalba dobta át, ahol egy Budapestre tartó Honda átgázolt a férfin, majd több érkező autó is áthajtott rajta. Abban az oldalban három autó ütközött össze. Mindkét ember azonnal meghalt, és ezekben az órákban elemzik a műszaki szakértő bevonásával gyűjtött adatokat, a felelősség megállapítása céljából. A balesetben további három személy is megsérült, akiket a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak.

- Pusztai Sándor -

 

9:05: Az egyik áldozat az ütközéskor átrepült a másik sávba, és több autó is áthajtott rajta. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a baleset a 115-ös kilométernél történt, Győrnél. Három ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították.

A Hegyeshalom felé haladó sávokat lezárták a karambol helyszínén, és Budapest felé is csak egy pályán haladnak a járművek. Kerülni a 81-es és a 82 es főút felé lehet. Hegyeshalom irányába hamarosan megindulhat a forgalom, de csak egy sávon.

Még helyszínelnek az M1-es autópálya 115-ös kilométerénél, de már mindkét oldalon egy- egy sávban lehet közlekedni. A forgalom lassan halad. Összesen öt autó ütközött a belesetben.

Kapcsolódó cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!