Eladhatta az autót

Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség végrehajtás alól elvonással elkövetett zártörés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ellen tartozása miatt végrehajtási eljárás indult, az autóját lefoglalták, azonban a férfi azt nem volt hajlandó átadni, inkább értékesítette – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség közleményében.

A híradás szerint a debreceni férfi jelentősebb összeggel tartozott egy ismerősének, azt azonban nem adta meg, ezért a hitelező a vádlott ellen végrehajtási eljárást indított. Ennek keretében a vádlott gépkocsiját a végrehajtó 2015. október 21-én jegyzőkönyv felvétele keretében lefoglalta, majd ezt a tényt az illetékes kormányhivatal is rögzítette a gépjármű-nyilvántartásban – tudatta az ügyészség.

A tájékoztatás szerint a végrehajtó többször megkísérelte az autó elszállítását, azonban ez nem sikerült, mivel a vádlott önként egyetlen alkalommal sem adta át. Időközben a vádlott felhalmozott adótartozása miatt a polgármesteri hivatal is lefoglalta a gépjárművet – derül ki a közleményből.

A Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség ismertette: a vádlott mindezek ismeretében a 130.000 forintot érő gépkocsit 2017. nyarán Debrecenben 28.000 forintért eladta egy ismerősének, majd az autó még kétszer cserélt gazdát. A legutolsó tulajdonos 2017. novemberében az autóval balesetet okozott, amely során a jármű nagymértékben károsodott. A gépkocsit megvásárló személyeknek nem volt tudomásuk arról, hogy az autót a végrehajtási eljárások keretében a hatóságok lefoglalták – olvasható a közleményben.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen végrehajtás alól elvonással elkövetett zártörés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.