EL-selejtező – Kű Lajos: a Bruges kemény dió lesz!

EL-selejtező – Kű Lajos: a Bruges kemény dió lesz!
Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) – Fegyelmezett védekezésre és bátor támadójátékra lesz szüksége Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó szerint az Európa-liga főtáblájáért küzdő Debrecennek csütörtök este a belga FC Bruges ellen.

Kű Lajos, aki három bajnoki címet nyert a belga együttes játékosaként, azt mondta: a Bruges erősebb csapat, mint a szintén belga Gent, melyet a Videoton búcsúztatott 4-0-ás összesítéssel az előző fordulóban.

“Jól ismerem a trénerüket, Georges Leekenst, pont akkor játszott a Bruges-ben, amikor én” – mondta a 64 esztendős Kű Lajos, aki 1978-ban BEK-döntőben szerepelt a csapattal, Erdős Gézának, a Duna sportproducerének nyilatkozva. – “Kőkemény hátvéd volt, nagyon jó edző lett belőle. Érti a dolgát, és jó a csapata.”

Kű Lajos – aki 1972-ben az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnoki negyedik válogatottnak is tagja volt – kifejtette: ezzel együtt is lehet esélye a hajdúsági együttesnek.

“A fociban minden megtörténhet, a Debrecen jó csapat, nem szabad félnie senkitől!” -tette hozzá.

A DVSC csütörtökön 20:30 órától Nyíregyházán fogadja a belga bajnokságban négy forduló után listavezető FC Bruges-t az EL-selejtező utolsó, 4. fordulójának első mérkőzésén. A találkozót a Duna közvetíti.

MTI