EL-selejtező – Egy góllal kikapott az MTK Gyirmóton

Győr, 2016. július 14. Gera Dániel, az MTK (b) és Theo Weeks, az azeri Gabala játékosa a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott MTK Budapest - Gabala mérkőzésen a Győrhöz tartozó Gyirmóton 2016. július 14-én.
Győr, 2016. július 14. Gera Dániel, az MTK (b) és Theo Weeks, az azeri Gabala játékosa a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott MTK Budapest - Gabala mérkőzésen a Győrhöz tartozó Gyirmóton 2016. július 14-én. - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Gyirmót – A büntetőt is hibázó MTK Budapest 2-1-re kikapott Gyirmóton az azeri Gabala együttesétől a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A tavaly csoportkörbe jutott azeri együttes a grúz Nika Kvekveszkiri szabadrúgásából szerzett vezetést a 25. percben, majd a horvát Filip Ozobic növelte az előnyt a 63. percben. A végeredményt Torghelle Sándor állította be fejesgóllal a 70. percben.

A vereség és a két bekapott gól miatt a kék-fehérek rendkívül nehéz helyzetből várják az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

MTK Budapest-Gabala (azeri) 1-2 (0-1)

Gyirmót, 500 néző, v.: Bojan Pandzic (svéd)
gólszerzők: Torghelle (70.), illetve Kvekveszkiri (25.), Ozobic (63.)
sárga lap: Gera (26.), Bese (40.), illetve Stankovic (49.)

MTK Budapest:

Hegedüs – Bese, Baki, Grgic, Poór – Gera (Jakab, 79.), Kanta, Vass, Borbély (Szatmári, 74.) – Torghelle, Nikac (Varga, 65.)

Gabala:

Bezotosznyij – Ricardinho, Vernyidub, Stankovic, Mirzabekov – Kvekveszkiri, Szagyigov – Ozobic, Weeks, Zenjov – Dabo (Mammadov, 86.)

A vendégek kezdték jobban találkozót, melynek elején rögtön hatalmas helyzetet hagytak ki. Az azeriek fölénye ellenére az MTK váratlanul 11-eshez jutott, miután Gerát fellökték a büntetőterületen belül. Kanta jobb sarokba tartó lövését azonban hárította a Gabala kapusa. A kimaradt 11-es hamar megbosszulta magát, mivel egy bal oldali szabadrúgást nem középre ívelt a grúz Kvekveszkiri, hanem a rövid sarokba lőtt. A szünetig hátralévő időben már bátrabban futballozott az MTK, de pontatlan játéka miatt komoly helyzet nem alakult ki a vendégek kapuja előtt.

A folytatásban is próbálkozott a kék-fehér gárda, de nem sok sikerrel, veszélyt egyáltalán nem jelentett az azeriek kapujára. Amikor pedig kiszabadult a Gabala, akkor egy gyönyörű akció végén Ozobic szépen csavart a bal alsó sarokba. A magyar csapat ezt követően is ment előre becsülettel, küzdelme végül Torghelle fejesgóljával eredményre vezetett. A hajrában is a hátrányban lévő MTK támadott többet, néhányszor védenie is kellett az azeriek kapusának, de az egyenlítés nem sikerült.

– MTI –