EL-selejtező – Berg csapatként tartja erősnek a dán ellenfelet

Székesfehérvár – Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzője szerint két kiegyenlített mérkőzés vár csapatára a dán Midtjylland ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában.

A norvég tréner a klub szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a dán csapat fizikálisan erős, direkt futballt játszik, játékosai sokat futnak, magas támadóik pedig a pontrúgásoknál jelenthetnek veszélyt. Az ellenfél legnagyobb erőssége véleménye szerint a csapategység, ennek is köszönhetően győzte le az előző idényben hazai pályán a Manchester Unitedet.

Berg szerint a rivális nagyobb európai tapasztalattal és komolyabb taktikai repertoárral rendelkezik, mint az előző két körben kapott moldovai és szerb ellenfél. Hozzátette, csapata mindent meg fog tenni, hogy továbbjusson, hiszen már csak a Videoton képviseli a magyar színeket az európai kupasorozatokban.

A Videoton felkészüléséről szólva elmondta, a támadójáték kezd összeállni, az együttes gyorsabban járatja már a labdát, jó csapatjáték alakult ki, védekezésben pedig fegyelmezett munkát végeznek a játékosok.

“A dánok ellen magabiztosnak kell lennünk labdabirtoklásban és meg kell szerveznünk a pontrúgások elleni védekezést” – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, biztos abban, hogy a dánok nagy nyomást helyeznek majd a magyar kapura.

Pátkai Máté, a klub középpályása szerint a korábbi meccseken is többször futballoztak jól 20-25 percen keresztül, ha ezt 60-70 percig tudják produkálni, meglepetést okozhatnak. A játékos úgy vélekedett: mindenkinek át kell éreznie, hogy a magyar csapatok közül a Videoton van már csak versenyben nemzetközi porondon, viszont ennek nem terhet, hanem plusz motivációt kell jelentenie.

A Videoton az Európa Liga-selejtezőben előbb a moldovai Zaria Balti (3-0, 0-2), majd a szerb Cukaricki (2-0, 1-1) csapatát búcsúztatta, a harmadik körben a korábbi dán bajnok, idén harmadik helyezett Midtjyllanddal találkozik.

A párharc első mérkőzését csütörtökön 20.30-tól rendezik Felcsúton, a visszavágót pedig jövő csütörtökön 18 órától játsszák Herningben.

– MTI –
hirdetés