Ékszereket és készpénzt loptak

Akt.:
Ékszereket és készpénzt loptak
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint Tégláson betörtek egy családi házba.

Egy férfi 2015. május 15-én 11 óra 44 perckor bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a téglási családi házának ablakát ismeretlenek kifeszítették és a szobákban kutattak.

A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a gyanúsítottak a hálószobát felforgatták, ahonnan készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el, majd a közeli szántóföldön keresztül elmenekültek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információk a nyomozókat 2015. szeptember 8-án elvezették a 28 éves dombrádi Cs. Sándorhoz és a 37 éves tiszaberceli V. Zsolthoz, akiket otthonaikban elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök Cs. Sándort a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg társa V. Zsolt az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. A gyanúsítottak harmadik társát még keresik a rendőrök.

Ellenük a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ©

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –