Felcsaptak a lángok

2019.06.29. 22:13

Tüzes éjszaka a Csapókertben

Idén tizennégy művészeti csoport mutatkozott be a Tűztánc Fesztiválon.

Fotó: Kiss Annamarie

Idén 20. alkalommal rendezte meg a négy napos Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivált és Ifjúsági Találkozót a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes, valamint a Debreceni Művelődési Központ Csapókerti Közösségi Háza. A nyári napfordulóhoz kapcsolódó eseményen most tizennégy művészeti csoport mutatkozott be a Süveg utcai színpadokon a Szeredás Népzenei Együttes közreműködésével. A programot szentiváni kézműves játszóház, bábelőadás, tánctanítás és utcaszínházi előadás színesítette.

Rekord számú táncos

Törökné Csécs Lenke, a Főnix Néptáncegyüttes művészeti vezetője a helyszínen elmondta: idén rekord számú, összesen 392 táncos érkezett Magyarországról, a Vajdaságból, Erdélyből és a Partiumból. – Ezen a rendezvényen lezárjuk az évet, amit a meghívott barátainkkal együtt teszünk – jelentette ki.

Átugrották a tüzet

A Tűztánc Fesztivált szombat késő este a hagyományos alföldi pásztortüzekre emlékeztető tűzgyújtás, tűzugrás, majd hajnalig tartó táncház zárja a Csapókertben. Törökné Csécs Lenke arról is beszélt, hogy a csapókerti templom előtt megrakott nagy tüzet barátok és egymásnak örök hűséget fogadó szerelmesek szokták párban átugrani. – Voltak már olyanok, akik az itteni lángoknál ismerkedtek meg, aztán már mint férj és feleség tértek vissza – osztotta meg tapasztalatait.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában