Éjszakai buszjáratok indulnak Debrecenben

Éjszakai buszjáratok indulnak Debrecenben
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Július 6-ától augusztus 12-éig, pénteken és szombaton éjjel, tesztjelleggel.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) a DKV Zrt. közreműködésével éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben. A tesztüzemben öt hétvégén keresztül (kivéve a Campus Fesztivál hétvégéjét), összesen hét útvonalon közlekednek majd az autóbuszok – derül ki a DKV honlapján csütörtökön közzétett híradásból.

A civil szervezet javaslata alapján az éjszakai járatokhoz szükséges autóbuszokat a mindennap egyébként is közlekedő, úgynevezett szolgálati járatok megnyitásával állítják üzembe. A 90, 90Y, 91, 91Y, 92, 92A és 93-as jelzésű buszok normál díjszabással vehetők majd igénybe. A járatokon folyamatos utasszámlálás és jegyellenőrzés lesz, hogy valós információkhoz jusson az egyesület és a DKV Zrt. is az utasszámokat illetően.

Amennyiben megfelelő utazási igény jelentkezik és gazdasági oldalról is alátámasztható a járatok üzemeltetése, ezután döntés születhet a jövőbeli éjszakai járatok menetrend szerinti közlekedtetéséről”

– olvasható a közleményben.

HBN


Debrecen - Ebben az évben az egyes villamos nagyerdei vonalán lesznek még munkálatok. A pályafelújítás az ütemtervnek megfelelően halad. Ha az időjárási körülmények is kedvezőek maradnak, akkor a DKV Zrt. tartani tudja a befejezési határidőt, és az 1-es, 2-es villamos közlekedése legkésőbb július...

Nem mindig tudnak csuklós buszt küldeni villamospótlóként
Debrecen - Nincs elég villamospótlónak is megfelelő csuklós autóbusz. Befejezték hétfőn a Széchenyi és a Kossuth utca, valamint a Szent Anna és a Miklós utca kereszteződések Nagyállomás felőli oldalán a síncserét. Ezután hozzákezdtek a beruházás második üteméhez, ugyanezekben a kereszteződésekb...