Éjszakai balhé a karnevál után: ájulásig verték a főtéren, az orvosokon múlt, hogy nem halt bele

Éjszakai balhé a karnevál után: ájulásig verték a főtéren, az orvosokon múlt, hogy nem halt bele
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Az augusztus 20-ai ünnepségen kapott össze a két társaság, amelynek tagjai között már korábban is volt tettlegesség.

Testi sértés ügyében hozott másodfokon ítéletet a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa. A hétfői tárgyaláson helybenhagyta az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék múlt év októberében hozott ítéletét. B. G. elsőrendű vádlottat, N. G. másodrendű vádlottat és B. S. harmadrendű vádlottat, mint társtetteseket bűnösnek mondta ki testi sértés bűntettében. B. G.-t 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, N. G.-t, mint többszörös visszaesőt 6 év fegyházbüntetésre, B. S.-t, mint visszaesőt 4 év 6 hónap börtönbüntetés ítélte.

Előkerült a gázspray

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013. augusztus 21-re virradó éjszaka Debrecenben, a Nagytemplom előtti téren zajló rendezvényen volt N. J. sértett és rokonai, illetve a vádlottak is a rokonok társaságában. A két társaság tagjai ittas állapotban voltak. A sértett mindhárom vádlottat ismerte, korábban volt már köztük tettlegességig fajuló konfliktus. N. J. élettársa – pontosan nem tudni, hogyan – egyensúlyát elvesztve előreesett a színpadnál, de nem került a földre, mert a sértettben sikerült megkapaszkodnia. N. J. a közelben észrevette N. G.-t, majd egy gázspray-t vett elő, és felé fújt. Ezt a lefújt N. G. nem hagyta annyiban, meglökte a sértettet, aki hátrálni kezdett. Közben a sértett az egyik férfiban B. S.-t vélte felismerni, ezért felé is fújt a gázspray-ből. Ezt észrevette az elsőrendű vádlott, B. G., aki beszállt a balhéba, majd B. S. is odalépett, és együtt verni kezdték a sértettet. Ő eközben a földre esett, és eszméletét elvesztve ott is maradt. A vádlottak a földön fekvő férfit tovább bántalmazták, párszor a fejébe is belerúgtak. A helyszínre érkező rendőrök B. G.-t és N. G.-t a sértett mellett találták, akik még ekkor sem hagyták abba a férfi bántalmazását. N. J. 8 napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. A tényleges életveszélyes állapot kialakulását az időben érkező, szakszerű orvosi beavatkozás hárította el. Az egyik fogának elvesztése és a jobb szem vaksága maradandó testi fogyatékosságnak minősül.

HBN