Éjszaka rontottak be, és rabolták ki az időseket – még a csokit se hagyták ott

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Debrecen – Ékszereket és készpénzt vettek el erőszakkal a nyugdíjasoktól.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és más bűncselekmények ügyében tartja első tárgyalását kedden délelőtt a Debreceni Járásbíróság.

Újra megpróbálták

A vádirat szerint B. L. 2017. április 15-én éjfél után jelent meg a Thomas Mann utcai Nyugdíjasok házánál, Debrecenben. Átmászott a kerítésen, s a nyitva hagyott ajtón bement az épületbe.

Bő három héttel később, újra az éjszaka közepén, az elsőrendű vádlott visszatért az otthonba. Az egyik földszinti garzon nem volt kulcsra zárva, így jutott be egy 95 éves nőhöz. A néni lehúzta 4 gyűrűjét és odaadta. B. L. 112 ezer forinttal és 88 ezer forint értékű ékszerrel távozott. Május 26-án hajnalban R. J.-vel együtt jelentek meg a háznál. Kilesték, hogy egy 84 éves férj és felesége már ágyban vannak. Felfeszítették a lépcsőház bejáratát, kesztyűt és sapkát húztak, s benyomták az ajtót. A garzonban B. L. azonnal pénze és ékszerei átadását követelte az asszonytól, és kezeit a sértett nyakára, arcára nyomta, és meg is ütötte az idős nőt.

A szívbeteg asszony felült az ágyban, B. L. erre felállította és a földre lökte. Magukhoz vették a házaspár laptopját, egy hangszórószettet és 20 ezer forint készpénzt, egy halláskárosultak részére kifejlesztett telefont, valamint 8 tábla csokoládét.

HBN