Éjjel is dolgoznak a debreceni síneken

Akt.:
A villamossíneket cserélik a Piac utcán
A villamossíneket cserélik a Piac utcán - © Fotó: Kovács Zsolt
Debrecen – Ahhoz, hogy minél hamarabb elkészüljenek a villamos pályarekonstrukciójával, a DKV szakemberei péntek reggeltől kezdődően éjszaka is folyamatosan dolgoznak az 1-es villamos vonalán. A tervezett munkálatokat a kedvezőtlen, esős időjárás hátráltathatja, ám a szakemberek azon lesznek, hogy a tervezett határidőn belül elvégezzék a karbantartást.

Ahogy azt a DKV Zrt. a héten már korábban bejelentette, június 22-én megkezdődtek az 1-es villamos pályájának felújítási munkálatai. A szakemberek péntek reggel 7 órakor láttak neki a munkálatoknak. A DKV tájékoztatása szerint a munka két ütemben és egy időben halad a Szent Anna és Miklós utca, Széchenyi és Kossuth utca kereszteződéseiben, valamint az 1-es villamos vonal önálló, Péterfia utca, Simonyi úti és Nagyerdei körúti pályaszakain, ahol kilenc helyszínen cserélik ki a síneket.

A határidőt betartják

Egy ütem a Piac utcán várhatóan – az időjárási viszonyoktól függően – tíz napot vesz igénybe, míg a külső szakaszokon egy-egy napon át dolgoznak. A június 22-től július 15-ig megjelölt időszakban éjszaka is folynak majd a munkálatok, éppen azért, hogy a határidőig elkészüljenek a rekonstrukcióval, illetve a karbantartással. Az éjszakai zajok miatt a DKV a környéken lakók türelmét és megértését kéri.

sc-2Fotó: Kovács Zsolt

Mivel a felújítás párhuzamosan folyik a 2-es villamossal közös szakaszon is, így a fenti időszakban a 2-es villamos csak a Kálvin tér és a Doberdó utca között közlekedik. A forgalom a teljes vonalon csak a sikeres átadás-átvétel után indulhat meg. Amennyiben ez a megadott véghatáridő előtt megtörténik, akkor hamarabb visszaáll a normál villamosközlekedés.

BR


Debrecen – Csaknem három hétre alaposan megváltozik a megyeszékhely tömegközlekedése. Az üzemeltető társaság ugyanis pályarekonstrukciót végez az 1-es villamos vonalán. A június 22-én, pénteken kezdődő munka során – a DKV tájékoztatása szerint – a közös szakaszon, a Széchenyi utca és Kossuth utca...