Helyi közélet

2008.05.23. 07:38

Indokolt eset

<p>Tragédia történt nemrégiben: meghalt egy fiatal lány, csak azért, mert rossz vonatra szállt és későn kapott észbe.</p>

Pedig volt választása. Számomra érthetelen, hogy miért nem húzta meg a vészféket. Ennyire félünk a MÁV szigorától? Miért a többes szám? Magam is gyakorló utas vagyok és láttam már több hasonló esetet is, ezek szerencsére nem végződtek tragédiával, maximium egy bokaficammal megúszta a figyelmetlen utas. Szóval vészfék: az eszközre az van írva, hogy "csak indokolt esetben szabad meghúzni".

Nem tudom, ki hogy van vele, de egy emberélet azért többet ér pár (tíz)ezer forintnál, vagy néhány órás késésnél. Láttam már nemegyszer olyat is, hogy az utasok még javában szálltak lefelé, de a vonat már elindult, erre pánikszerűen elkezdtek leugrálni a szerelvényről.

A vészféket senki nem merte meghúzni, pedig itt egyértelműen a mozdonyvezető hibázott. Lehet, hogy kellene egy kampányt indítani "Húzd meg, ha kedves az életed!" címmel. Csak egy baj van, ez itt Magyarország, a dörzsölt és agyafúrt polgárok hazája.

 Félő, hogy sokan kihasználnák a helyzetet és intercity-vel mennének haza a falvakban élők is. Szóljon, aki talált arany középutat, én egyelőre csak a sínek között látok ilyet, de ott közlekedni ugyebár életveszélyes.

-hÖ-

  • Rossz vonatra szállt ezért ugrott le a 17 éves lány
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában