Együttműködés a határ két oldalán

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program rendezvénye
Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program rendezvénye - © Fotó: Matey István
Debrecen – A határ menti nyolc szomszédos megyében támogatja a természetvédelmi, útfejlesztési, egészségügyi projektek létrejöttét, intézmények és civilek együttműködését az Interreg V-A Románia–Magyarország Program, melyet hétfőn és kedden az érdeklődő nagyközönségnek is bemutatnak a Fórum bevásárlóközpontban.

Közel 200 millió euró áll a Interreg V-A Románia-Magyarország Programban pályázók rendelkezésére, az összegek 60 ezertől egészen 8,5 millió euróig terjedhetnek egy-egy projekt esetében.

A kis szervezeteknek, valamint a nagy stratégiai fontossággal bíró projekteknek is lehetőséget teremt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program – minderről Monica Terean, a program közös titkárságának vezetője beszélt a Fórum bevásárlóközpontban szervezett eseményen hétfőn.

ir

Fotó: Matey István

A kétnapos rendezvény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a határ menti együttműködésre, megismertesse őket a programmal Debrecenben és Temesváron egyaránt.

Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta, az előző ciklus sikeres volt, és szeretnének a jövőben is olyan fejlesztéseket végrehajtani, ami mindkét ország előnyére válik. Hozzátette, hasonló problémák vannak a határ két oldalán, és mindkét fél érdekelt abban, hogy ezekre megoldásokat találjanak.

HBN–BR