Együtt vigadtak a pedagógusok és a szülők Hajdúdorogon

Akt.:
Együtt vigadtak a pedagógusok és a szülők Hajdúdorogon
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Több mint háromszázan választották hétvégi kikapcsolódásként a jótékonykodást a görögkatolikus kisvárosban szombat este.

Családok, baráti társaságok gyülekeztek a Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola tornacsarnokában, hogy részesei lehessenek az intézmény jótékonysági tavaszváró vigasságának. A bált az iskola néptánccsoportjainak bemutatója indította, a gyermekek kalocsai tánccal és Dél-alföldi csárdással alapozták meg az est hangulatát. A kisdiákok színpompás produkciójuk végén még a szüleiket is táncra perdítették.

A vidám kezdetet követően Kissné Dalanics Ildikó nyitógondolataiban így fogalmazott: a mi nagy közösségünk, ez a nagy család az iskola, hiszen a gyermekek idejük nagy részét itt töltik, ez a második otthonuk. Fontos, hogy a tanároknak, gyermekeknek és szüleiknek jó kapcsolatuk legyen egymással, erre az egymásra találásnak kiváló alkalmat ad ez az esemény.

Fotó: Miska Andrea

A farsangi mulatságon meglepetés műsorok sora csábította táncparkettre a szórakozni vágyókat. Először a Motiva zenekar aranytorkú énekesnője Kovács Nóri félórás műsora szórakoztatta a közönséget, majd a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeinek – Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő párosa – operettválogatása fokozta a bál hangulatát.

A hajnalig tartó mulatozás talpalávalójáról a böszörményi fiatalok alkotta duó, Marci és Edina gondoskodott.

A tagintézmény vezetője érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy a bálozó “angyalkák” jótékony felajánlásaiból táblagépeket vásárolnak és az iskola közösségi tere is megszépül, mely 330 gyermek napjait teszi majd élhetőbbé.

– Miska Andrea –