Együtt tornáztak, együtt kerekeztek

Együtt tornáztak, együtt kerekeztek
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Kerékpártúrával egybekötött sportnapot szerveztek a nyírségi település Akácliget Óvodájában.

Nem autóval vagy gyalogosan, hanem kerékpárral érkeztek a szülők gyermekeikért az Akácliget Óvodába Nyíracsádon a minap. Nem is nagyon siettek haza, hiszen tudták, mozgalmas délután vár rájuk. Az udvaron gyülekeztek, s míg a csemeték játszottak egy kicsit, addig a szülőknek és a vállalkozó kedvű nagyszülőknek Grézné Fekete Erzsébet, valamint Erdős Bettina védőnő vérnyomást és testsúlyt mértek. Ezt követően rövid tornával melegítettek be a Buzita tanyára vezető biciklitúrára. Az oda-vissza mintegy 10 kilométeres távot többen csemetéikkel együtt tették meg. Sokan anya vagy apa mögött ültek, de Gyökös Laura például saját kerékpárján tette meg az utat.

Nagyszülők is tornáztak

A sportdélutánból természetesen az óvoda dolgozói sem maradtak ki. – Az volt a célunk, hogy a szülőket még inkább bevonjuk az intézménnyel közös programokba, és persze népszerűsítsük a gyermekek körében az egészséges életmódot – fogalmazott Pósán Ferencné óvodavezető.

acsad2Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Gyökösné Czigla Júlia férjével és két gyermekével vett részt a sportdélutánon. – Nagyon örülünk minden olyan óvodai programnak, ahol együtt lehetünk a gyerekekkel. Ha tehetjük, nem is maradunk le semmiről – fogalmazott Gyökös anyuka. A szülők mellett nagyon sok nagyszülő is részt vett a rendezvényen. A sikerre való tekintettel az óvodavezető szerint biztosan lesz folytatása a közös sportnapnak Nyíracsádon.

– Kedves Zilahi Enikő –