Együtt-PM: Április 6. népszavazás is lesz

Akt.:
Debrecen, 2014. február 3. Szegedi István, a Debrecen központú 1-es választókerület az Együtt-PM-es jelöltje, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója, a 4-es, Berettyóújfalu központú választókerület jelöltje, Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselője, Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Kathiné Juhász Ildikó, a 6-os, Hajdúböszörmény központú választókerület MSZP-s jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó, az 5-ös, Hajdúszoboszló központú választókerület MSZP-s jelöltje, Pallás György, a Debrecen központú 3-as választókerület MSZP-s jelöltje és Rónai György, a Debrecen központú 2-es választókerület z MSZP-s jelöltje (j-b) az Összefogás Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Debrecenben 2014. február 3-án.
Debrecen, 2014. február 3. Szegedi István, a Debrecen központú 1-es választókerület az Együtt-PM-es jelöltje, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója, a 4-es, Berettyóújfalu központú választókerület jelöltje, Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselője, Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Kathiné Juhász Ildikó, a 6-os, Hajdúböszörmény központú választókerület MSZP-s jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó, az 5-ös, Hajdúszoboszló központú választókerület MSZP-s jelöltje, Pallás György, a Debrecen központú 3-as választókerület MSZP-s jelöltje és Rónai György, a Debrecen központú 2-es választókerület z MSZP-s jelöltje (j-b) az Összefogás Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Debrecenben 2014. február 3-án. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Hajdú-Bihar – Hivatalossá vált a baloldali pártok közös jelöltjeinek névsora.

Népszavazás lesz az áprilisi országgyűlési választás Debrecenben és a megyében is – jelentette ki az Együtt-PM társelnöke a baloldali összefogás jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón. Szigetvári Viktor azt mondta, láthatóan megrekedt a cívisvárost korábban jellemző fejlődés, a fiatalok pedig nyugatra vándorolnak. Mint mondta, április 6-án arról a kormányról is véleményt mondanak az emberek, amelyik egykulcsos adórendszert vezetett be, „elszegényítette a társadalmat” és „hazudott a foglalkoztatási adatokról”.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke hangsúlyozta: egyetlen választási körzetről sem mondanak le sem az országban, sem pedig a megyében.

A megyei képviselők bemutatásával hivatalossá vált a baloldali pártok közös jelöltjeinek névsora. A debreceni központú 1-es választókerületben Szegedi István (Együtt PM), a szintén debreceni 2-es számúban Rónai György (MSZP), míg a 3-asban Pallás György (MSZP) küzd a mandátumért. Szintén a szocialisták állítanak jelöltet a Hajdúszoboszlót és térségét magába foglaló 5-ösben, valamint a hajdúböszörményi központtal kijelölt 6-os számú választókerületben. Előbbiben Bangóné Borbély Ildikó, utóbbiban Kathiné Juhász Ildikó méretteti meg magát. A 4-es számú berettyóújfalui körzetben a Demokratikus Koalíció színeiben Varju László, a szervezet pártigazgatója indul.

HBN


Reagált a Fidesz

Újra összeállt a megyében Gyurcsány Ferenc vezetésével a régi MSZP – áll Pósán Lászlónak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének közleményében, amelyet a jelöltek bemutatása után adott ki. Mint írta, „újra együtt vannak azok, akik egyszer már együtt tönkretették az országot és a családokat, itt Hajdú-Bihar megyében is”.