Együtt: összefogással az élhetőbb országért

Akt.:
Az Együtt tüntetése Debrecenben
Az Együtt tüntetése Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Meglesz az ellenzéken belüli együttműködés a jövő évi parlamenti választásokra – jelentette ki Juhász Péter, az Együtt elnöke a Debrecenben vasárnap késő délután tartott, a fővárosban akkor zajló kormányellenes megmozdulás egyik vidéki szolidaritási rendezvényén.

Hangsúlyozta, pártja a cselekvést tartja a legfontosabbnak, az összefogást egy korrupciómentes, jobb ország érdekében. A Fidesz – fogalmazott Juhász – csúcsra járatja a társadalmat megosztó politikáját, aminek célja a párt, illetve Orbán Viktor hatalmon tartása. Az időközi debreceni helyhatósági választáson az Együtt színeiben indult dr. Orosz Tamás felszólalásában követelte az állami-, egyházi- és alapítványi iskolák egyenlő finanszírozását, a tankötelezettség 18 évre történő visszaállítását és a szabad tankönyvválasztást. Kosztin Mihály, vámospércsi politikus is a cselekvést, az összefogást hangsúlyozta.

eg-1

Fotó: Matey István

Pósán László fideszes országgyűlési képviselő reagált az elhangzottakra. Mint írta, régen nem egyetemről és felsőoktatásról van szó, a korlátozások nélküli migrációt és a Soros György által támogatott szervezetek törvények fölött állását próbálják meg érvényre juttatni. Figyelmen kívül hagyják több millió magyar népszavazással is kinyilvánított akaratát.

HBN


Közös demonstrációra gyűltek össze az elmúlt időszak kormányellenes tüntetői

“Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” mottóval hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport vasárnap délután Budapestre.