Együtt, egymásért a gulácsiak

A Gulácsi Együtt Egymásért Nyugdíjasklub hét éve alakult jelenleg 26 tagja van, és heti rendszerességgel találkozunk – tájékoztatott Kiss Jánosné vezető.  Cikkgyűjtemény Gulácsról letölthető [.pdf – 47KB]

Szervezünk ismeretterjesztő előadásokat, meghívunk ortopédus orvost, aki cipőket, kellékeket ír fel, a háziorvosunk egészségügyi előadásokat tart, vérnyomást, vércukrot mér. Nyolc klubbal tartunk szoros kapcsolatot, részt veszünk megyei, kistérségi rendezvényeken. Csak 2005-ben 5 helyen léptünk fel. A falunapon kiállítást szerveztünk, sütöttünk-főztünk. Részt veszünk a falu szépítésében, parkosításában.

Nem hagyjuk magukra

Fontosnak tartjuk a kapcsolattartást a község nyugdíjasaival, különösen az egyedül élőkre figyelünk oda, meglátogatjuk, segítjük őket. Tavaly az aranylakodalmát ünneplő Szabó Istvánt és feleségét, Kurtos Irént köszöntüttük 3 lányával, 3 vejével és 5 unokájával együtt. Eddig 9 alkalommal köszöntöttünk aranylakodalmasokat, 4 ízben édesanyákat és egyszer a település legidősebb férfi lakosát.

Együtt ünnepeltünk

Itt szeretnék köszönetet mondani a Megyei Nyugdíjasklub vezetőinek, s mindazoknak, akik a nyugdíjasok életének szépítéséhez hozzájárultak. Mi tavaly is megrendeztük az idősek világnapját, együtt ünnepeltük a karácsonyt, volt ellátás, szerény ajándékozás, fenyőfát öltöztettünk, műsort adtunk.

Örültünk, hogy velünk együtt ünnepeltek a hivatal dolgozói, a polgármesterünk, az iskolaigazgató, az óvodavezető és a református lelkész. Év végén a református templomban karácsonyi énekeket adott elő énekkarunk.

– Györke László –