Együtt buliztak a rendőrök és a polgárőrök Bihartordán

Akt.:
Együtt buliztak a rendőrök és a polgárőrök Bihartordán
© Fotó: police.hu
Bihartorda – A szórakozás sok formáját kipróbálták a megye polgárőrei a figyelőszolgálat megyei találkozóján szombaton.

A hagyományos rendezvényre legalább ezerötszáz polgárőr gyűlt össze a település Kastélykertjében, hogy a tartalmas sport–, gasztronómiai- és kulturális programok révén kikapcsolódjon, ápolja a barátságot, illetve új ismereteket kössön. Az, hogy rendkívül fontos a polgárőrség munkája mutatja, hogy a bihartordai eseményre ellátogatott Jakab István, az országgyűlés alelnöke, Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, de ott volt Gyurosovics József megyei rendőrfőkapitány, továbbá a megye rendőri vezetői is.

Önkéntesen, szabadidejükből

-A polgárőrségnek fontos szerepe van a bűnmegelőzésben, a közrend és a közbiztonság megteremtésében – mondta Jakab István, hozzátéve, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mindezt hitelesen, gyorsan, pontosan és szakszerűen tudják végezni.Hatala József azért is jött el, hogy személyesen köszönje meg a polgárőrök nagyszerű helytállását, amelyet a nemzeti bűnmegelőzési stratégia megvalósításában tanúsítanak. A hajdú-bihariak hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalon végzik munkájukat – mondta. Gyurosovics József is elismeréssel beszélt a figyelőszervezet tagjairól, akikkel a rendőrség az előre egyeztetett program szerint több ezer órát járőrözött az elmúlt évben is. kapcsolatuk szakmailag korrekt, eredményességét tekintve kiváló. Mindennek is köszönhető, hogy az utóbbi három évben 32 ezerről 11 ezerre csökkent a Hajdú-Biharban ismertté vált bűncselekmények száma. A megye minden településén ott vannak a polgárőrök, akiknek helyismerete fontos az eredményes bűnmegelőzésben. És mindezt – hangsúlyozta a tábornok – szabadidejükből, önkéntesen és anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik.

HBN-KZS


Gyalogosan és biciklivel

A nagy fák hűvösében tájegységenként és településenként kaptak helyet a polgárőrcsoportok. A legtöbben főztek, beszélgettek. Faragó Zoltán, a püspökladányi polgárőrök vezetője eredményes évnek nevezte 2015-öt. – Kiváló a kapcsolatunk a rendőrséggel, a mezőőrökkel és az önkormányzattal. Tavaly kaptunk egy gépkocsit, az idén a rendőrséggel közös pályázaton rendszámfelismerő rendszert vásárolunk, továbbá egyenruhát veszünk. Az éppen aktuális teendőkről keddenként egyeztetünk az rendőrséggel, önkormányzattal. Most eljöttünk szórakozni, ápolni a polgárőrbarátságot.

Nagy István és társai legalább 100 kilométert utaztak Bihartordáig. Újtikosról érkeztek, ahol – mint fogalmazott – nagyon jó a közbiztonság. 22 fős szervezetük gyalogosan és biciklin járva el tudják látni figyelő feladatukat.

hirdetés