Együtt: a bevándorlásellenes kampány mindössze figyelemelterelés

Debrecen – Egy kulturált, európai ország nem engedheti meg magának, hogy több száz millió forintot költsön ezekre a plakátokra – mondta Rutz Tamás, az Együtt – a Korszakváltók Pártja Országos Politikai Tanácsának tagja a szerdai, debreceni sajtótájékoztatón arról, hogy a kormány 300 millió forintot költött bevándorlásellenes kampányra, viszont az üzenet, amit megfogalmaznak, magyar nyelven íródott, nem pedig úgy, hogy a külföldiek (akikhez szólnia kellene) is könnyedén megértsék.

Hozzátette, Debrecenben eddig két helyről tudnak, ahová kikerültek ilyen plakátok, s mindent meg fognak tenni azért, hogy ezeket eltávolítsák onnan.

– Tennünk kell azért, hogy ehhez hasonló dolgok ne történjenek. Tudjuk, hogy mindez csak figyelemelterelés, nem felejtjük el sem a Quaestor-botrányt, sem a meglévő problémákat. A Fidesznek inkább olyan, valós kérdésekkel kellene foglalkoznia, mint a munkanélküliség, a kivándorlás vagy épp a Munkácsy-trilógia egyben tartása – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A fideszes országgyűlési képviselő, Pósán László korábbi kijelentésére, miszerint azok nem bevándorlók, akik hazánkat hátra hagyva külföldre költöznek és ott vállalnak munkát, így reagált: – Képviselő úr bizonyára nincsen tisztában a migráció fogalmával, amely szerint aki külföldön telepszik le azért, hogy ott dolgozhasson és jobb körülmények között éljen, az bizony bevándorló.

A Munkácsy-trilógia ügyében Rutz Tamás úgy vélte, nem a pénzen múlna a három kép egyben tartása, hiszen ha például az első osztályból most kieső pápai futballcsapat új stadionjának építésére van nyolcszázmillió forint, plakátkampányra pedig háromszázmillió, akkor a nemzeti kincseink megőrzésére is illene áldozni.

HBN

Címkék:hirdetés