Egyszerűen csak jobb formában volt a DVSE

Egyszerűen csak jobb formában volt a DVSE
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A cívisvárosiak válogatott kapusa, Lévai Márton szerint megérdemelt sikert arattak.

Komoly riválist múlt felül a DVSE múlt hétvégén: a Varga Tamás vezette hajdú-bihari gárda az igen komoly játékerőt képviselő OSC-Újbuda csapatát győzte le 7–5-re a Debreceni Sportuszodában.

Az első gólt ugyan a vendégek szerezték, de a második negyed elején gyorsan egyenlített a DVSE, mely át is vette az irányítást. Olyannyira ráéreztek a játék ízére a debreceniek, hogy a negyedik etap közepén már 7–3-ra vezettek. Próbáltak ugyan kapaszkodni Vincze Balázs tanítványai, de ezúttal a DVSE bizonyult jobbnak.

– Mindig jó érzés nyerni, de egy olyan erős kerettel rendelkező csapat ellen, mint az OSC, még édesebb a siker. Tudtuk, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ennek ellenére úgy mentünk neki a találkozónak, hogy bármi megtörténhet – és így is lett, borítottuk a papírformát, azt hiszem, nem érdemtelenül győztünk. Kevés gólon tudtuk tartani ellenfelünket, kiválóan zárt a védelmünk, és szerencsére magam is több bravúrral tudtam hozzájárulni az eredményhez – szerénykedett Lévai Márton, a DVSE kapusa, aki szerint nem azért verhették meg a papíron erősebb OSC-t, mert félvállról vették volna a debreceni együttest.

– Nem hinném, hogy lebecsültek volna minket, egyszerűen csak jobb formában voltunk, mint ők, és ezt ki is használtuk. Nagyon örülünk ennek a diadalnak, főleg mivel a Vasas elleni derbink nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna – mondta a cívisvárosiak hálóőre, majd elárulta, egy kis ünneplés is belefért a bravúr után.

A férfi vízilabda OB I. B csoportjában szereplő Varga-alakulat négy forduló után kilenc ponttal a tabella második helyén áll, és gőzerővel készül az FTC elleni összecsapására, melyet október 24-én vív meg a fővárosban.

HBN