Egységes formában, azonos elemekkel

China Tibor
China Tibor - © Fotó: Matey István
Debrecen – A településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosításának tárgyalásakor Herpergel Róbert (Jobbik) az erkélyek beépíthetőségére kérdezett rá a csütörtöki közgyűlésen.

China Tibor főépítész válaszában elmondta, az erkélyek, lodzsák esetén az eredeti tervekben az a koncepció, hogy egységesen jelenjenek meg, és ezt az ingatlantulajdonosoknak kötelességük megőrizni. Ha például valaki be akarja építeni az erkélyét, akkor vagy a teljes homlokzaton építsék be, vagy dolgozzon ki a ház valamilyen rendszert: egységes kinézet, azonos formai elemek, anyagok; ahhoz igazodjon a változtatás. – Ha egy társasház közössége ilyen kéréssel fordul hozzánk, nem zárkózunk el, ahogyan a földszinti erkélyek berácsozásától sem. De spontán, ad hoc jelleggel, kinek milyen sikerül, ezt nem támogatja a hivatal – hangsúlyozta.

HBN


Debrecen - Korpai Beáta a Liget Óvoda, míg Szabó Ferencné a Simonyi Úti Óvoda vezetői feladatait látja el 2023 július végéig a debreceni önkormányzati testület csütörtöki döntése alapján. Váratlan fordulattal nem sikerült új ügyvezetőt választani a repülőteret üzemeltető Airport-Debrecen Repülőté...