Egységes arculatú hivatali épületek

Egységes arculatú hivatali épületek

Nagyszabású felújítási munkálatokat végeznek Mezőkövesden a polgármesteri hivatal úgynevezett B épületén.

A régen várt beruházás eredményeként némileg megváltozik az épület funkciója ugyanis ezentúl szinte kizárólag önkormányzati intézmények kapnak itt helyet.

Pályázati pénz

Szorgos munkálatokat láthatnak mindazok, akik a mezőkövesdi polgármesteri hivatalnál, annak is a második számú részénél járnak ezekben a hetekben. Az épületet felállványozták, és a belső részekre sem lehet nagyon ráismerni mostanság. A 106 millió forintos felújítást nem kell teljes egészében a mezőkövesdi önkormányzatnak állnia, ugyanis sikeresen pályáztak a megyei területfejlesztési tanácsnál. A testület erre a célra végül 52 millió forintot hagyott jóvá.

Módosuló funkció

A külső-belső megújulás több változással is jár majd. A legszembetűnőbb az lesz, hogy a polgármesteri hivatal főépülete, és a most felújítás alatt álló B-szárny egységes külső megjelenést kap majd. Módosul majd az épület funkciója is, hiszen korábban nemcsak önkormányzati szervezetek dolgoztak itt, hanem többek között az ÁNTSZ helyi szakemberei is.

A város vezetése már megállapodott a tisztiorvosi szolgálat illetékeseivel arról, hogy a új helyet biztosítanak számukra, így ezentúl a B-épületben a városházához köthető szervezetek lelhetnek otthonra.

Az épület felújítása az idei önkormányzati fejlesztések hosszú sorába illik. Jelenleg is folyik a szennyvízcsatorna építése, illetve annak a háznak a munkálatai, amelyben összesen 16 bérlakást alakítanak. Mindezen fejlesztésekkel a Mezőkövesd vezetése „komfortosabbá” szeretné tenni a várost.

HSz