Egyre többen vásárolják az e-autókat

Akt.:
Ebben az évben duplázódhat Magyarországon az e-autó-eladás.
Ebben az évben duplázódhat Magyarországon az e-autó-eladás. - © Illusztráció: Pixabay
Budapest – A gépjárműimportőrök 18 százalékos piaci növekedésre számítanak 2019-ben, előrejelzésük szerint összesen csaknem 205 ezer új járművet helyeznek majd idén forgalomba – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Az idei eladási becslés 2000 tisztán elektromos, 1000 pedig plug-in hibrid – igaz, ez még mindig elenyésző mennyiség, olvasható a greenfo oldalán.

Még több várható

A személyautók piacán is 18 százalékos növekedést prognosztizálnak, 160 ezer személygépkocsi forgalomba helyezésére számítanak az idén. Ezen belül 2000 lehet a tisztán elektromos autók száma, ami 54 százalékos növekedés az előző évhez képest, és 1000 plug-in hibrid autót adhatnak el, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi értékesítést az egyesület várakozása szerint.

A cikkből kiderül, hogy az Európai Unióban átlagosan 587 gépkocsi jut ezer lakosra, Magyarországon ez a szám 394.

Öreg járgány…

Az EU-ban az autók átlagos kora 11 év, hazánkban több mint 14 év. Az adatok szerint a magyar autópark 84 százaléka 10 évesnél idősebb.

HBN


A balesetek elkerülése érdekében szánjunk több időt a reggeli indulásra
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A téli időszakban rosszabbak a látási viszonyok, később vesszük észre a forgalmi akadályt, ezért javasoljuk, hogy a balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák le autójukról a havat – szükség esetén a tetőről – kéri közleményében...
Minszk - Sportkocsit faragott egy fehérorosz férfi egy öreg és olcsó szovjet kisautóból. A Zsaporozsec egy Porsche Boxster alkatrészeivel született újjá, az eredmény pedig magáért beszél. Forrás: engishrussia.com [related-post post_id="4090502"]