Egyre több a veszélyes járda Debrecenben

Egyre több a veszélyes járda Debrecenben
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – A le nem takarított járdák mostanra sokfelé jégpályává változtak Debrecenben.

Az elmúlt napokban dél körül néhányszor gyengén olvadni kezdett a hét elején hullott hó, aztán az olvadék gyorsan lefagyott. Ahol nem takarították, szórták a járdákat, mostanra vastag, rendkívül csúszós, balesetveszélyes jégréteg alakult ki ebből. Ilyen területeket egész Debrecenben szép számmal lehet találni.

Az önkormányzati rendelet szerint mindenkinek kötelező takarítania a saját ingatlana előtt. Sózni tilos, homokot, salakot szórni lehet.

Fotó: Orosz Csaba

A debreceni közterület felügyelet munkatársai folyamatosan ellenőrzik azt, hogy a magánterületek gazdái eleget tesznek-e ilyen irányú téli kötelezettségüknek. Aki mulaszt, azt felszólítják. Tapasztalataik szerint a legtöbb gond ilyen tekintetben a lakatlan ingatlanok előtti járdákkal szokott lenni. Szankcióval ugyanakkor nem tudnak élni.

Viszont azt nem árt tudni, hogy ha valaki egy ilyen szakaszon elesik, eltöri a kezét, lábát, azért az ingatlan tulajdonosa ellen a sérülést szenvedő illető jelentős összegű kártérítési pert indíthat.

A járda jégmentesítését most nem érdemes az időjárásra bízni, mert a hosszú távú előrejelzés szerint a jövő hét elején tapasztalható enyhülés csak átmeneti, nemsoká újra bekeményít a tél.

OCs