Egyre jobban…

Egyre jobban…
© Illusztráció: Getty Images
Világunk napról napra élhetőbb hellyé változik, olvasom a minap az újságban, és máris arra gondoltam: néhányunknak biztosan eszébe juthat, mit szólna egy ilyen szalagcímhez, mondjuk, az az afrikai kislány, akit épp néhány órája csonkítottak meg alul egy rozsdás vacakkal az ősök hagyománya nevében. Fábián György jegyzete.

Elolvasná a lapban az összeállítást a reggeli kávé mellett, s végül nyilván lelkesen biccentene: Nocsak, valóban! Ami tény, az tény.

Ugye? Az, hogy Kenyába esetleg épp nem jut el az az újság, nem enyhít azon, hogy a statisztika milyen embertelen tud lenni.

De rendben van, legyünk együttműködőek és konstruktívak, feledjük az eddigi sirámokat, mellőzzük a belénk csontosodott kételyt, és hajoljunk meg az adatgyűjtés, -elemzés nagysága, valamint a pozitív szemlélet kívánatossága előtt. Oké, jobb és jobb lesz nekünk.

Dőljünk hátra, kezdjünk egyre oldottabban mosolyogni, hagyjuk, hadd járjanak át egy megélni igazán sosem merészelt derű lassan csörgedező nedvei.

A biztonság kedvéért azonban egy kérdéskört hagyjunk talonban: egy túlnépesedő, ám erőforrásaiban nem bővülő világban vajon meddig tartható fenn ez így?

– Fábián György –


Világunk napról napra élhetőbb hellyé változik
Egészségesebbek, gazdagabbak, okosabbak és békésebbek vagyunk, mint valaha.