Egyre jobban összeérnek a debreceniek

vizpóló
vizpóló
A komoly múlttal rendelkező, de jelenleg is erős BVSC ellen győzött kétszer a Debreceni Cívis Póló VSE kedden. Edzőmeccsek voltak, ám a 11-9-es és a 12-6-os siker mindenképpen üdvözítő a jövőre nézve. Főleg, hogy közeleg az OB I-es bajnoki rajt!

A BVSC vízilabdacsapata már a hőskorban (’60-as évek) is magyar bajnok tudott lenni, majd később szintén. Aztán a ’90-es évek végén egymás után négyszer is az OB I élén végzett a vasutascsapat. Emellett számtalan híres pólóst adott ennek a magyaros sportágnak (Horkai György, Szécsi Zoltán, Kis Gábor és még sokan mások). Jelenleg a honi élvonal középmezőnyének elejére tehető a gárda (tavaly 7. helyen végzett). No, őket verte meg kétszer is kétkapus edzésen a Debreceni Cívis Póló VSE október 12-én, Budapesten.

Teljes arzenállal eshetnek neki neves ellenfeleiknek

Az élvonalbeli bajnokság október 29-én rajtol, ezért is jó előjel, hogy a fővárosban tette mindezt Gyöngyösi András vezetőedző alakulata (egyébként a Tojás becenévre hallgató szakember is játszott a BVSC-ben, s lett vele bajnok). Ráadásul még mindig van hiányzója a keretnek, tehát vélhetjük, ennél is többet fognak mutatni Kistamásék, ha teljes arzenállal eshetnek neki neves ellenfeleiknek.

Ifi mérkőzések következnek

Ennek fényében érdemes odafigyelni a debreceni utánpótlásra is, amelynek egy része az országos bajnokságban vitézkedik. Az első körben az ifik és a serdülők is győztek a Hódmezővásárhely ellen (a gyerekek kikaptak), most pedig hétvégén, vagyis október 17-én 10:00-től és 11:15-től fogadják a nagyon erős Csongrád VVSE korosztályos alakulatait (gyerek és serdülő). A Debreceni Sportuszodában meg lehet tehát nézni azokat az ifjakat (természetesen ingyen), akikből a jövő nagy pólósai is lehetnek akár.

Címkék: , , ,