Egyre jobb formába lendülnek a vívó hölgyek

A képen balról Fedor Tamara, Mihály Kata és Kálmán Gyöngyvér
A képen balról Fedor Tamara, Mihály Kata és Kálmán Gyöngyvér - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Pozsonyban is helytálltak a Békessy női párbajtőrözői, Mihály Kata a nyolcaddöntőbe jutott.

Ismét pástra léptek a Békessy Béla Vívó Klub legjobb női párbajtőrözői: a szezonnyitó belgrádi viadal után múlt hétvégén Pozsonyban rendeztek újabb szatellit-világkupát. Népes mezőny indult el, 136 női párbajtőröző mérettette meg magát az eseményen.

Mihály Kata remekül menetelt, a nyolcaddöntőbe jutott, a londoni olimpiai bajnoktól kapott ki, a 11. helyen zárt. Kálmán Gyöngyvér nagy csatára késztette a felnőtt válogatott Szabó Rékát, végül a 49. pozíciót szerezte meg. Fedor Tamara szintén jól vívott, 56. lett.

– Nagyon jól halad a felkészülés, egyre jobb formában vannak a lányok. A kadet-junior versenyzőknek már most pénteken megkezdődik élesben a szezon, a felnőtteknek egy egyhetes olaszországi edzőtábort követően október közepén Splitben rajtol igazán az idény – mondta Serra Bendegúz, az egyesület szakmai igazgatója.

Újdonság, hogy ebben az idényben a junior korosztályban is bevezetik a Magyar Kupa csapatversenyeit, ez a háromból két fegyvernemben, tőrben és párbajtőrben a hétvégén debütál. HBN