A CNN Debrecenről – Egymilliónál is többen kattinthattak

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, Hortobágy – „Mellékesen” a CNN is közölte a Debrecenben és Hortobágyon járt újságíró cikkét.

Hevy metál és hatalmas kolbász” címmel jelent meg cikk a cívisvárosról az egyik vezető amerikai hírcsatorna, a CNN honlapján. Jasper Winn egy független turisztikai magazin újságírójaként a Magyar Turizmus Zrt. meghívására töltött öt napot Debrecenben és a Hortobágyon.

A szerző „a magyar Metallicaként és Debrecen nagyköveteként” említi a Tankcsapda zenekart, majd rövid történelmi áttekintést követően kitér a Református Kollégium könyvtárára, az Aranybikára, a Nagytemplomra. Jasper Winn a Modemet „ultramodernként” jellemzi, kikapcsolódáshoz a Nagyerdőt javasolja. Ír továbbá a virágkarneválról, hagyományos magyar ételként pedig a debreceni páros kolbászt ajánlja – reggelire.

A szükséges információkkal a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület látta el a szerzőt – tudtuk meg Halasi Csaba elnöktől, akit Jasper Winn arról tájékoztatott, hogy a cikkre – a CNN várakozásait is felülmúlva – több mint egy millióan kattintottak. A CNN elfogadhat szponzorációt az ajánlóban szereplő országtól vagy régiótól, ugyanakkor – tudtuk meg – az írásért sem a debreceni önkormányzat, sem az egyesületet nem fizetett.

HBN–TZ

Itt megtekintheti a CNN Debrecenről szóló cikkét.