Egymillión osztozhat három szoboszlói iskola

A harmadik helyezett szoboszlói csapat
A harmadik helyezett szoboszlói csapat - © Fotó: Magánarchívum
Budapest, Hajdúszoboszló – Három hajdúszoboszlói iskola összesen egy millió (!) forint nyert a Földgázszállító Zrt. (FGSZ) VII. Lángész kerestetik! elnevezésű versenyén a múlt héten – értesültünk a cég hétfői közléséből.

Míg a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános diákjai 450, a Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola tanulói 400 ezer forint jutalmat kaptak az elsősorban matematikai, fizikai és földrajzi ismeretekre építő vetélkedőn, addig a Gönczi Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nebulói 150 ezer forintot hoztak el.

A versenyen országszerte tizennyolc iskola vett részt, a nyolcadikos diákokból álló háromfős csapatok mérhették össze tudásukat. A cél a természettudományok népszerűsítése és a cég tevékenységének megismertetése mellett a pályaorientáció segítése volt az FGSZ működési területén található oktatási intézményekből nevezett csapatok tanulói számára.

A fiatalok ezúttal is rengeteg olyan új ismerettel gazdagodtak a felkészülés során, amelyeket az iskolában nem sajátíthattak volna el, elsősorban a szénhidrogéniparral, a földgáz termelésével, szállításával és felhasználásával, valamint az FGSZ Zrt. múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatosan. Teljesítményüket az FGSZ munkatársaiból álló szakmai zsűri értékelte.

A legjobb hajdú-bihari gárdának a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata bizonyult.

HBN