Egymillió forintot érő kegytárgyat lopott el egy férfi Pápáról

Pápa, 2013. április 19., péntek (MTI) – Elfogott a rendőrség egy dombóvári férfit, akit Pápán egy egymillió forint értékű kegytárgy ellopásával gyanúsítnak – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján pénteken.

A közlemény szerint az Akit érettünk megostoroztak elnevezésű szoborcsoportot április elején lopták el Pápán a Kálvária úton lévő egyik stációról. A Pápai Katolikus Egyházközösség birtokában lévő kegytárgyat hétfőn találták meg Tolna megyében – tették hozzá.

Az egyik szobor az oszlophoz kötözött Krisztust, a másik kettő pedig ostort kezükben tartó katonákat ábrázolt, a fokozott műemlékvédelem alatt álló tárgyak értéke megközelítőleg egymillió forint – közölte a Veszprém megyei rendőrség.

A rendőrök elfogták a szobrok eltulajdonításával megalapozottan gyanúsítható 42 éves dombóvári férfit, majd nem sokkal később egy műkincskereskedőnél az ellopott tárgyakat is megtalálták. Kiderült, hogy a kegytárgyat az értékénél jóval alacsonyabb áron vásárolta meg a kereskedő.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az egyik Kálvária úti stációból tavaly júniusban eltűnt egy több száz éves, Jézus-szobor, amelyet még nem sikerült megtalálni.

– MTI –