Egymásnak adták a kilincset a fontosabbnál fontosabb vendégek a debreceni polgármesteri hivatalban

Találkozó Ungvár polgármesterével
Találkozó Ungvár polgármesterével - © Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – A finn és az ír nagykövettel, valamint Ungvár polgármesterével találkozott Papp László polgármester 2016. november 16-án.

Első vendége a finn nagykövet, Petri Tuomi-Nikula volt, akivel áttekintették Debrecen és finn testvérvárosa, Jyväskylä kapcsolatait. Papp László polgármester bemutatta az Új Főnix Tervet, különös tekintettel annak gazdasági és kulturális fejlesztéseire. A megbeszélés kiterjedt arra is, hogy 2017-ben lesz az ezer éves finn nemzet önálló államiságának 100. évfordulója. A felek megállapodtak, hogy jövőre Debrecenben is megemlékeznek a centenáriumról, ennek tiszteletére több programot is szerveznek.

A finn nagykövet látogatása | Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata A finn nagykövet látogatása | Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ©

Papp László polgármester találkozott szerdán a kárpátaljai Ungvár polgármesterével. Bohdan Andrijiv ezzel viszonozta a debreceni delegáció korábbi látogatását. Rövid városnézést követően a felek egyeztettek a 2016. november 25-én, pénteken aláírandó együttműködési megállapodás részleteiről. A tervek szerint a két város szorosabbra fűzi kapcsolatát gazdasági, kulturális, oktatási, turisztikai területen.

Papp László polgármestere a finn nagykövettel | Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Papp László polgármestere az ír nagykövettel | Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ©

A nap délutáni részében gazdasági és kulturális együttműködésről tárgyalt Papp László polgármester az ír nagykövettel, Pat Kelly-vel. A találkozón szó esett arról, hogy az EDC Debrecen Gazdaságfejlesztési Központ és az Irish Hungarian Business Circle felveszi egymással a kapcsolatot az intenzívebb együttműködés érdekében. Szó esett turisztikai együttműködésről is a repülőtéri járatfejlesztések kapcsán.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –
hirdetés