Egymás után csapta be vevőit a nánási srác, hétszázezres kárt okozott

Egymás után csapta be vevőit a nánási srác, hétszázezres kárt okozott
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – Bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a gyanúsítottal szemben a hajdúnánási rendőrök.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy helyi lakossal szemben. Egy 18 éves nő tett feljelentést a Polgári Rendőrőrsön január 23-án 9 óra 36 perckor arról, hogy egy közösségi oldalon található zárt csoportban, nőnek adta ki magát egy férfi és álnéven regisztrált felhasználóként egy pár női sportcipőt hirdetett eladásra. A hirdető megállapodott a cipő megvásárlásáról a sértettel, aki a vételárat átutalta a megadott bankszámlaszámra, azonban a terméket nem kapta meg.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek és azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Cs. Zsolt Attilát, akit otthonában február 20-án elfogtak és előállítottak a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra.

A rendőrök a 21 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint az egyik esetben számítógépet árult álnéven és miután a vevő átutalta számára a pénzt, a hajdúnánási lakos egy dobozban téglákat küldött neki.

A férfit kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a debreceni járásbíróság február 22-én elrendelt. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a 21 éves férfi 70 hasonló módszerrel elkövetett bűncselekménnyel gyanúsítható megalapozottan, összesen közel 700.000 forint kárt okozva a sértetteknek.

A nyomozóhatóság a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást március 14-én befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Videó: Hetvenezres csoportban üzletelt a nánási csaló – Akár önt is átverhette volna

Számítógépet rendelt, téglát kapott egy nő, miután az interneten vásárolt. A pénzt előre átutalta, de a postán nem az jött, amit várt. A rendőrök egy 21 éves hajdúnánási férfit vettek őrizetbe. A gyanú szerint több vásárlót is becsapott. A csaló hamis profillal, álnéven árulta a termékeket, amiknek fotóit az internetről töltötte le. Az RTL Híradójának riportja.