Egymás hegyén-hátán álltak az autók szerdán

Akt.:
Nagyhegyes közelében árokba borult két személyautó
Nagyhegyes közelében árokba borult két személyautó - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Két súlyos baleset is történt a megyében, emellett aszfalton szétfolyó olaj, valamint egy méhraj miatt is intézkednie kellett a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem egységeinek.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensének beszámolója szerint nagy mennyiségű olaj folyt az aszfaltra Komádiban, a Dózsa György utcában szerda délben. A komádi önkormányzati tűzoltók homokkal lefedték az olajfoltot, így a veszélyhelyzetet megszüntették.

Az árokba hajtott két személygépkocsi Nagyhegyes közelében a 33-as főúton úgy, hogy az egyik a másik tetején állt meg. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. Az autókban utazók közül egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Az eset során jelentős anyagi kár keletkezett.

Debrecenben is baleset történt az Ajtó utcában: két személygépkocsi ütközött össze szerda délután. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. A mentőszolgálat egy embert kórházba vitt.

Méhek gyűltek össze egy faágon nyolc méter magasan szerda délután Debrecenben, a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül segítettek a méhésznek, aki begyűjtötte a rovarokat.

Összehordott hulladék égett tegnap késő délután Kabán, az Aranyosi úton. A kabai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében arról számol be, hogy az elmúlt 24 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 16 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 23 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.