Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.04. 07:00

Olvasónk írja: A természet eltékozolt kincsei

<p>Utazásaim alkalmából, fájó szívvel tapasztalom, hogy egy-egy csodálatos, szép település, tiszta porták után, az utak mentén szeméthegyek fogadják az utazót. Pedig minden településen megoldott a szemétszállítás.</p>

Melegszik az idő. A tavasz végérvényesen utat tör magának. Vagyis utoléri magát az időjárás! A napsütés, a kellemes idő kicsalja az embereket a természetbe. Igen, de ott sokan már elfelejtik a rendet, tisztaságot. Szemetet, koszt hagynak maguk után. A természet erre úgy reagál – mivel felbomlik a rend –, hogy elpusztul a csodálatos állat- és növényvilág egy része.

Utazásaim alkalmából, fájó szívvel tapasztalom, hogy egy-egy csodálatos, szép település, tiszta porták után, az utak mentén szeméthegyek fogadják az utazót. Pedig minden településen megoldott a szemétszállítás. Régen mindig a földtulajdonos kötelessége volt az árkok tisztítása, karbantartása. Sőt, iskoláskoromban tanárainkkal együtt mentünk a határba a szemetet szedni. Ez most is követendő példa lehetne! Kedves embertársaim! Ha így folytatjuk a környezetünk szennyezését, ne csodálkozzunk, ha az „unokáink se fogják látni”.

Lengyel Ibolya, Kálmánháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!