Egyiptom visszalépett, módosult a menetrend

Az afrikai ország távolmaradásával a férfiaknál tíz, a nőknél hét csapat alkotja a főiskolai kézilabda világbajnokság mezőnyét.

Váratlan bejelentés nehezítette meg a 20. férfi és női főiskolai kézilabda világbajnokság szervezőinek helyzetét. Már kész volt a menetrend, amikor jött a hír Egyiptomból, hogy az afrikai ország férficsapata anyagi nehézségek miatt nem vesz részt az eseményen. Az egyiptomi csapat a „magyar” csoportban kapott volna helyet, ott ahol öt válogatott szerepelt és egy rendre szabad napos lett volna. A visszalépést követően úgy módosították a sorsolást, hogy az eredetileg hat csapatos B csoportból az Egyesült Arab Emirátusok válogatottja átkerült az A jelűbe, így a férfiaknál immár mindkét ágon öt-öt válogatott szerepel és a mérkőzések száma is csökkent. Már kész is van az újbóli menetrend, amelyben így kevesebb úgynevezett kettős meccs (egy helyszínen két egymást követő találkozó) szerepel. A világbajnokság június 27-én veszi kezdetét.

A főiskolai világbajnokság mezőnye

Férfiak, A csoport: Magyarország, Szerbia, Lengyelország, Ciprus, Egyesült Arab Emirátusok. B csoport: Törökország, Japán, Csehország, Ukrajna, Mexikó.
Nők: Magyarország, Törökország, Csehország, Lengyelország, Brazília, Románia, Japán.

-Bodnár Tibor-