Egyik legjobbja nélkül készül a magyar futsalválogatott

Budapest – Egyik legjobb játékosa, Dróth Zoltán nélkül edzőtáborozik és játszik barátságos mérkőzést a jövő héten az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar futsalválogatott.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a vasárnap kezdődő kecskeméti összetartáson 13 mezőnyjátékos és három kapus készül majd. Dróth azért nem lesz közöttük, mert kazah klubcsapata, a Kajrat Almati nem engedte el, ezért csak Azerbajdzsánban, a selejtezőtorna előtt csatlakozik a kerethez.

Dróth ugyanezért már a februári programot is kihagyta.

A magyar együttes jövő szerdán 20.15-től, pénteken pedig 20 órától Japánnal mérkőzik a Messzi István Sportcsarnokban. Az ázsiaiakat magasan jegyzik a nemzetközi teremlabdarúgásban, jelenleg a 16. helyen állnak a világranglistán – amelyen a magyar csapat a harmincadik -, és gyakori résztvevői a világbajnokságoknak.

A két kecskeméti meccs után, de még az elutazás előtt a magyarok nem hivatalos, zártkapus edzőmeccset játszanak a szerbekkel.

Az azerbajdzsáni tornán a házigazdák mellett az albán és a bosnyák válogatott lesz a magyarok ellenfele. A négyes első helyezettje kijut a szlovéniai Európa-bajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat.

– MTI –