Egyik figyelt, a másik kutatott: összedolgoztak a betörők Hadházon

Egyik figyelt, a másik kutatott: összedolgoztak a betörők Hadházon
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bíróság elé állítást javasolnak két férfival szemben.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 28 és egy 47 éves férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2017. február 24-én 4 óra 10 perc körül Hajdúhadházon, a Hajdú utcában az egyik gyanúsított a környéket figyelte, míg társa egy családi ház garázsának ablakát betörte, majd bemászott az ingatlanba és értékek után kutatott. A ház lakója észrevette a férfit, aki társával együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a helyszínen beszerzett adatok alapján azonosították a két helyi lakost, akiket otthonaikban elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozóhatóság B. Zoltánnal és V. Mihállyal szemben 2017. február 28-án befejezte a nyomozást és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –