Egyeztettek egymással a hajdú-bihari bűnmegelőzési tanácsadók

Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében 8 Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó lát el szolgálatot 16 középfokú oktatási intézményben. Feladatuk, hogy a fiatalkori bűnözés és áldozattá válás, a kábítószer fogyasztás és más bűncselekmények megelőzése érdekében előadásokat szervezzenek és az iskolákban a diákok, a szülők és a pedagógusok rendelkezésére álljanak.

Annak érdekében, hogy a tanácsadók magas szinten lássák el feladataikat, naprakész jogi és szakmai ismeretekkel kell rendelkezniük, ezért szakmai konzultációt szerveztek 2017. május 9-én Vámospércsen. Az egyeztetésen részt vett Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője.

A résztvevők különböző, a feladataikat érintő témakörökben készítettek előadásvázlatokat, annak érdekében, hogy egységesen és hitelesen tudják tájékoztatni a középiskolás korosztályt. Beszéltek a leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről, az áldozattá válás elkerüléséről, az internetbiztonságról, az iskolai erőszakról és a rendőrség által teljesítendő jelzésadási kötelezettségről, valamint a „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési programról is.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –