Egyeztetett a Milan és a debreceni utánpótlás

Hegedüs Gábor (balra) olasz kollégájával Milánóban
Hegedüs Gábor (balra) olasz kollégájával Milánóban - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Hegedüs Gábor, a DHSE Olasz Focisuli vezetője ismét meghívást kapott az AC Milan Academy által szervezett edzői továbbképzésre, a Benneton La Ghirada sportközpontjába, melyen 90, a Milan-fiókcsapatokban dolgozó edző vehetett részt.

A klub programja egységes milános képzéssel 14 országban van jelen, többek között Spanyolországban, Svájcban, Norvégiában, Litvániában, Egyiptomban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kuvaitban, Japánban és Indonéziában.
Februárban és márciusban négy korosztályból lesz még hasonló továbbképzés, melynek mostani első előadója Gianfranco Parma volt. A napi program elméleti órákra és gyakorlati képzésekre volt lebontva.

– Az elmúlt évben Debrecenben is tornát nyert korosztályos csapata után az AC Milan várhatóan újabb korosztályt küld Magyarországra, ezt az új időpontot egyeztettük az olaszokkal – nyilatkozta Hegedüs Gábor. – A megbeszélésen részt vett a milánóiak utánpótlás-igazgatója, Filippo Galli (korábban a Milan, a Brescia és a Watford FC labdarúgója volt) és Silvio Broli, az AC Milan Futballiskolák nemzetközi igazgatója. A megbeszélések a klub új, nemrég átadott központjában – üvegpalotájában – voltak. Az idén új helyre, a San Siró Stadion közelébe költözött a Milan több mint száz főt foglalkoztató adminisztrációs, szervezési osztálya, melyet még mindig az idén 70 éves Adriano Galliani vezet, 1986 óta.

HBN

Címkék: , ,