Egyetlen kosár döntött: vereség Jászberényben

A debreceniek kevéssel maradtak alul
A debreceniek kevéssel maradtak alul - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Berényi Sándor biztos benne, hogy a hibák kijavítása után sokkal jobbak lesznek.

Végéhez közeledik a felkészülési időszak, az A-csoportos férfi kosárcsapatok számára jövő szombaton indul a bajnokság. A DEAC újabb edzőmeccset vívott, a Jászberény otthonában léptek pályára Berényi Sándor tanítványai.

A mérkőzést az első negyed döntötte el – ezt 23–13-ra hozták a hazaiak. A következő játékrész kiegyenlített játékot hozott (15–15), majd a debreceniek kerekedtek felül. A záró felvonásban ismét egál volt az állás, a JKSE végül 70–68-as győzelmet aratott.

Csiszolni a játékot

„Először játszottunk úgy, hogy az összes légiósunk rendelkezésre állt. Akadozott a játékunk, eddig jobban megtaláltuk egymást támadásban, de erre számítottam is, ez valahol normális. Hasznos mérkőzés volt, van még mit csiszolni a csapatjátékon; azon leszünk, hogy a szezonkezdésre minél inkább összeálljunk, és kijavítsuk a hibákat. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez ennél még sokkal jobb is!” – nyilatkozta a cívisvárosi klub honlapjának Berényi Sándor vezetőedző.

HBN


JKSE–DEAC 70–68 (23–13, 15–15, 15–23, 17–17)

JKSE: Rakic 15/3, Fekete –, Ruják –, Brbaklic –, Coleman 17, Nelson 22/6, Czirbus 4, Cseh 2, Kerpel–Fronius 6, Rantelic 4.

DEAC: Tóth –, Dugat 20/3, Polyák 2, Bognár 4, Ramstedt 4, Manigat 6/3, Boriszov 13/9, Kósa –, Omenaka 6, Velkey 5/3, Amigo 8.