Egyetemi tanévnyitó stadionshow Debrecenben

Debrecen – Teltház lesz ma este a debreceni Nagyerdei Stadionban: húszezer egyetemista és meghívott érdeklődő vesz részt a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó stadionshow-ján, ahol az intézmény hátrányos helyzetű gyerekeket is vendégül lát.

Az egyetem sajtóirodájának tájékoztatás szerint már napokkal ezelőtt minden jegy elkelt az országosan is egyedülálló tanévnyitó parádéra, az Egyetem napja – a te napod, yoUDay nevű fesztiválra.

A hivatalos kezdés előtt a stadion körüli területen menetzenekar és táncosok vonulnak fel, valamint a Fővárosi Nagycirkusz artistái szórakoztatják az érkezőket. A 18 óra 15 percre tervezett kapunyitást követően már a stadionban és a lelátókon is indul a ráhangolódás: a több mint kétszáz fúvóst számláló, kifejezetten erre a programra összeállt big band közreműködésével, az Abrakazabra zenekarral és csókkamerával.

A 19 óra után kezdődő látványos showműsor igazi kuriózumokat ígér: ezen az estén története során először zenél a Nagyerdei Stadionban a Halott Pénz és a Tankcsapda. Fellép Keresztes Ildikó, Vastag Csaba és Heinz Gábor Biga is. Az egyetem kétezer gólyája flashmobbal készül, a DEAC egyetemi sportklub pedig csaknem ötszáz sportolóval vesz részt a yoUDay-en, ami – ahogy tavaly, úgy idén is – látványos lézershow-val és tűzijátékkal zárul majd. A mintegy kétórás program rendezője Olt Tamás, a Nemzeti Színház színművésze, író, rendező.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint az idei eseményen hátrányos helyzetű gyerekeket is vendégül lát a Debreceni Egyetem: a Bihari Állami Gondozottak Egyesületétől, a Hajdú-Bihar Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól és a Szitakötő Tanodából összesen 120 fiatal vesz részt a yoUDay-en.

Bognár István Ádám, a DE hallgatói önkormányzatának elnöke arról tájékoztatott, hogy már a gólyatáborban is érdeklődtek az elsőévesek a yoUDay iránt, ma pedig meg is tapasztalhatják, hogy milyen ez a rendhagyó tanévnyitó, hiszen a stadion teljes C-szektora elsősökkel lesz tele, akik egy különleges flashmob részesei lesznek.

– MTI –