Egyetemi menza Edelényben

Élelmiszerrel segítette az árvíz sújtotta településeken élőket a Campus Kft. A Nagyerdei étteremben 3000 adag meleg ételt főztek a rászorulóknak.

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft a kialakult árvízi katasztrófahelyzetben a Knorr ételalapanyag gyártóval összefogva 3000 adag meleg ételt szállított június 4-én Edelénybe és a környező falvakba, ahol a református egyház segítségével osztottak ebédet a védekezésben résztvevőknek.

1500 adag levest

A településekre valamint a gátakra 1500 adag levest és 1500 adag milánói spagettit szállítottak, közvetlen másnap, amikor a gát átszakadt – tájékoztatott Aszalós Árpád hálózatigazgató.

Az ételeket a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. Campus Cateringhez tartozó Nagyerdei étterem munkatársai készítették el és csomagolták. Az alapanyagokhoz az Unilever Foodsolutions Kft. Knorr divíziója járult hozzá.
 

Árvíz sújtotta Edelényben

Azóta elkezdődött a károk felmérése az árvíz sújtotta Edelényben, ahol a Bódva már visszahúzódott medrébe. Utak szakadtak le, megsemmisült a szennyvízhálózat és az ivóvízhálózat egy része. Sokan még mindig nem tudtak visszaköltözni házaikba. Milliárdos lehet a kár. Az ideiglenes gátrendszer még áll. A polgármester pedig úgy döntött, jelképesen eladják a 400 ezer homokzsákot, darabonként 1000 forintért. Az így befolyt összeget az edelényi árvízkárosultak kapják.