Egyesült Államok: a volt texasi kormányzó szerint a Donald Trump javasolta fal a mexikói-amerikai határon “digitális fal” lesz

Washington – Rick Perry, Texas állam volt kormányzója azt állítja, hogy a republikánusok várható elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a javaslata a mexikói-amerikai határon építendő falra megvalósul majd, de nem téglából épül, hanem digitális fal lesz.

Rick Perry volt kormányzó, aki az idén – és nyolc évvel ezelőtt is – indult a republikánusok elnökjelöltségéért – a Snapchat’s portálnak adott interjújában fejtegette a “digitális falról” szóló elméletet.

Mint elmondta, támogatja Trump falépítési ötletét, és a mexikóiaknak szerinte is ki kell fizetniük a költségeket. “De hát ez nem fog megtörténni” – vetette közbe az újságíró, mire a volt kormányzó azt válaszolta: “hát, valóban nem”. Majd hozzátette: “de lesz fal, csakhogy ez technológiai fal lesz, digitális fal”. Hogy ez mit jelentene a gyakorlatban, arra Perry nem akart kitérni. Közben hétfőn Jeb Bush volt floridai kormányzó és korábban Trump vetélytársa az elnökjelöltségért folyó küzdelemben az MSNBC televízióban “tragédiának” nevezte, ha a jövő heti elnökjelölt-állító országos konvención Donald Trumpot választják a republikánusok elnökjelöltjévé. “Trump mestere annak, hogyan működik a média, jobban, mint bárki más az amerikai politikában” – fogalmazott Bush. Szerinte a New York-i üzletember kiválóan manipulálja a sajtót, ebben nagyon is sikeres. “Nem fognak falat építeni, Mexikó nem fizet semmit, és nem függesztik fel muszlim vallású emberek amerikai beutazását” – szögezte le a volt floridai kormányzó. Majd hozzátette: ez a valóság, és nem az, amelyet Trump teremtett a képzeletében.

Jeb Bush hangsúlyozta, hogy Amerika – amely szerinte még mindig a legnagyszerűbb ország az egész földkerekségen – szenvedni fog, ha Donald Trump lesz az elnöke.

Ruth Bader Ginsburg, a szövetségi Legfelső Bíróság tagja vasárnap, a The New York Timesnak adott interjújában azzal viccelődött, hogy Új-Zélandra költözik, ha Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Ginsburg interjúját sok elemző meghökkenéssel fogadta, hiszen a Legfelső Bíróság tagjai politikai kérdésekről soha nem nyilvánítanak véleményt a nyilvánosság előtt.

– MTI –
hirdetés