Egyesültek a sikerekért

Martin, Beck és Kemény is támogatja, hogy első osztályú csapata legyen Debrecennek.

A cívisváros két vízilabda egyesületének – a Debreceni Vízilabda SE és a Cívis Póló VSE – vezetői elásták a csatabárdot, a felek félre tették korábbi sérelmeiket, példamutató módon egyesítették erejüket, így a jövőben Debreceni Cívis PólóVízilabda Sportegyesület néven egy célért küzdenek. Az egyesülésben elévülhetetlen érdemei vannak a kiváló trénernek, Gyöngyösi Andrásnak, aki mindvégig azon az állásponton volt, hogy sokkal előnyösebb mindenki számára, ha egyetlen gárdában összpontosul a cívisvárosi vízilabdázás, ráadásul ezzel a „házassággal” a városvezetés óhaja is teljesült.

Több százan pólóznak
– Az új csapat 200 fős taglétszámot számlál, amiből huszan tartoznak a felnőtt gárdához, míg a többiek az utánpótlásunkat jelentik, ifjúsági, serdülő és gyermek korosztályban, illetve van alakulatunk kezdők számára is. Az edzői stáb vezetője Göngyösi András, az utánpótlás csapatoknál végzett munkáért Éder Zsolt és Kardos Sándor felelnek – nyilatkozta a Naplónak Borbély Ferenc, a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület elnöke, aki azt is elmondta, a jövőben a Debreceni Sportcentrum-SI-vel is szoros kapcsolatot alakíthatnak ki.
Érdemes küzdeni
A két debreceni klub egyesülése mellett a felnőtt csapat jövőbeni szereplése szolgáltatja a legtöbb beszédtémát – nem csak egyesületen belül. Amint arról már a Napló is beszámolt, az OB II-ben harmadik helyen záró DVSE szeretné megragadni azt a lehetőséget, hogy jelenleg nincs túl nagy tolongás azért, hogy a legfelsőbb osztályban szerepeljenek a feljutó gárdák. – Amikor a szövetség illetékeseinek jeleztük, hogy vállalnánk az OB I-es tagságot, egyértelműen olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy örülnének, a szerepvállalásunknak – kezdte mondandóját Gyöngyösi András. – Nem titok, a jelenlegi magyar vízilabdázás három fontos alakja, Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Beck György alelnök és a szövetségi kapitány, Kemény Dénes is támogatásáról biztosított bennünket. Osztottunk, szoroztunk, s arra a végeredményre jutottunk, hogy olcsóbb lenne az első osztályban kiharcolni a bentmaradást, mint az OB I/B-ből feljutni a legmagasabb osztályba. A klubunknak egységes az álláspontja az első osztállyal kapcsolatban: ez egy óriási lehetőség a számunkra, amiért érdemes küzdenünk. Most már az illetékesek kezében lesz a sorsunk, június 28-ig kell a csapatoknak eljuttatni a nevezési szándéknyilatkozatukat a szövetségbe, ezt követően ül össze az elnökség, s dönt a jövő évi bajnokságról.
Gyöngyösi András elárulta, ha szabad jelzést kapnak a legfelső osztályba, az igazolások terén nem akarnak elszállni, fokozatosan kívánják megerősíteni a csapatot, annak fényében, milyen költségvetéssel vághatnak neki a szezonnak. HBN-BN