Magyarország

2007.12.14. 15:23

Már biztosan nem volt ittas a gázoló budafoki rendőrkapitány

<p>Nem fogyasztott alkoholt a budafoki rendőrkapitány, mielőtt kedden elgázolt egy gyalogost a XXII. kerületben - ezt állapította meg a végleges szakértői vélemény is.</p>

A Budafoki Rendőrkapitányság vezetője még kedden este kanyarodás közben saját autójával elgázolt egy 55 éves férfit, aki nem a kijelölt gyalogátkelőn akart átmenni az úttesten.

A férfi később a kórházbanbelehaltsérüléseibe.

 A rendőri vezetőt még a helyszínen megszondáztatták, a minta negatív lehet, tehát nem ivott. Nem sokkal később ügyészek jelenlétében vért is vettek tőle, ennek eredménye mostanra készült el.

A szakvélemény azt állapította meg, hogy a rendőrkapitány vérében nem volt sem alkohol, sem más olyan anyag, amely a tudatát befolyásolta volna - mondta el a Független Hírügynökségnek Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Hozzátette: az ügyészség továbbra is vizsgálódik az ügyben.

Hátravan még az áldozat boncolásának eredménye, illetve annak is ki kell még derülnie, hogy a rendőrkapitányt terheli-e a gondatlanság.

A budafoki rendőrkapitány a baleset másnapján lemondott posztjáról és nyugdíjazását kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!